Політолог-міжнародник Максим Ялі розповів, як пандемія коронавірусу вплинула на розвиток економіки у світі, зокрема на підприємців та їхній бізнес.

Про це він розповів у програмі «Контрольний удар з Максимом Ялі».

«Зрозуміло, що чим менший бізнес, тим уразливіший він перед тими обмеженнями, які вводяться під час локдаунів. Тож їм не вижити без підтримки держави. Якщо проводити паралелі з хворобою, то для малого та середнього бізнесу локдауни схожі на цитокіновий шторм для ураженого коронавірусом організму. Тому уряди найбагатших країн переводять у «реанімацію» і підключають до «балонів з киснем» та «апаратів штучної вентиляції легень» у вигляді грошової допомоги та компенсацій», - каже Максим Ялі.

Політолог нагадав, що коронавірус адаптується до умов, мутує та видозмінюється, тому з'являються нові штами, якими наш організм може заражатись знову і знову. Він порівняв, що для приватних невеликих компаній є гроші і здатність перекредитовуватися.

Максим Ялі також провів паралель з молодим та сильним організмом дітей та молоді та організмом старшого покоління, які по-різному переносять COVID-19. За його словами, ТНК і великі мережі гіпермаркетів переносять локдауни так, як молоді організми коронавірус, а маленькі бізнеси подібні до людей похилого віку, яким складно буде пережити черговий сплеск хвороби.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

«А ось шанси пережити черговий локдаун зі втратою прибутку, постачальників, розривом логістичних ланцюжків та іншого, як і пережити попадання в реанімацію для представників старшого покоління з ослабленим організмом, щоразу все менше. І з кожною новою хвилею та появою нового штаму коронавірусу кількість смертей представників з «груп ризику» і там, і там зростає», - заявив Максим Ялі.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він порівняв пандемію коронавірусу за впливом на світову економіку із середньовічною чумою.

Також Знай.ua повідомляв, що Ялі назвав причину, яка стримує Путіна від повномасштабної війни з Україною.