Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

Максим Ялі нагадав, що наприкінці минулого тижня у ЗМІ з'явилася сенсаційна новина про те, що найближчим часом можливі прямі переговори Зеленського та Путіна у Туреччині, про що заявив Ердоган. Політолог зазначив, що при цьому прессекретар Путіна Пєсков заявив, що президент РФ буде готовий зустрітися з Зеленським, якщо у нього буде розуміння про підсумки зустрічі.

«Виникає логічне питання: а навіщо Кремль дає сигнал про свою готовність до переговорів між Зеленським та Путіним за посередництва Ердогана?», - каже Максим Ялі.

Він зазначив, що ще минулого року, коли Зеленський домовився про купівлю нової партії турецьких бойових безпілотників, Кремль, щоб помститися, заборонив своїм громадянам їхати до Туреччини на літній відпочинок під приводом коронавірусних обмежень. На його думку, такі дії виглядають нелогічними лише на перший погляд, якщо взяти до уваги любов Путіна до «багатоходівок».

«Головна мета подібних заяв з огляду на візит Макрона до Києва змусити його посилити тиск на Зеленського. Щоб він перестав «брикатися» і пішов на прямі переговори з Пушиліним та Пасічником (терористами ОРДЛО, - ред.), тим самим визнавши їхню легітимність, а потім і виконав решту так званої політичної частини Мінських угод, включно з поправками до Конституції України щодо «особливого статусу» ОРДЛО», - розповів Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

На його думку, фраза Путіна щодо Мінських угод «Подобається, не подобається – терпи, моя красуня» демонструє ставлення Путіна до Зеленського – він почувається господарем становища. Максим Ялі нагадав, що у квітні у Франції відбудуться президентські вибори, і Макрону необхідно продемонструвати успіхи на міжнародній арені. За словами політолога, якщо президенту Франції вдасться досягти успіхів у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі, це може надати вирішальну роль для його переобрання.

«Крім того, це забезпечить йому і фінансування його кампанії з боку великого бізнесу, який зазнає збитків через європейські санкції проти Росії через її військову агресію проти України, і який чекає не дочекається їх зняття та повернення до політики «business as usual», - каже Максим Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, якими можуть бути подальші кроки Кремля щодо України.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі підбив підсумки переговорів між колективним Заходом та Росією.