Про це він розповів під час другого дня Всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

За словами експерта, українці - державотворча нація, яка проводить одну революцію за другою, яка здатна створити сплеск волонтерства, яка допомагає інституційно неспроможній системі реагувати на виклики. Тим не менш, зазначає він, люди перевиснажуються і повертаються до свого звичного життя, але проблему все ще потрібно вирішити інституційно. Тому, міркує експерт, повинен бути інструментарій впливу, аби не доводилося щоразу виходити на революцію рятувати ситуацію і відразу завдавати серйозну відсіч будь-якому.

«Тут якраз місцеве самоврядування є колискою, тому що на місцевому рівні між рішенням і результатом є короткий рівень часу. Тут найкраще видно, коли щось проголосував, щось зробив або проявив ініціативу, ти бачиш, як воно в коротке плече має результат і наслідок. Тому місцеве самоврядування в Україні фактично допомогло українцям до цих усіх криз, які були до сьогодні, до великого повномасштабного вторгнення, бути готовими швидко реагувати» , - пояснює Руслан Рохов.

Навіть під час повномасштабної війни з росією, зазначає він, було багато таких прикладів, коли ніхто не чекав вказівки і просто розумів, звідки рухається ворожа техніка і що її треба спалити.

«Українці побудовані знизу вгору. Самоврядування – це рух знизу вгору, у Європі називається принцип субсидіарності: ті проблеми, які можуть вирішуватись на базовому рівні, мають вирішуватись на базовому рівні», - підкреслює Руслан Рохов.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова пояснила, чи можна буде змінити солідарну пенсію на накопичувальну.

Також Знай.ua писав про те, що Патриляк розповів, кого насправді можна вважати засновниками Київської Русі.