Про це він розповів у себе в блозі.

«В Україні політика часто передусім стає засобом прискореного збагачення, а не впровадження ідеалів. Біда в тому, що українська політична еліта не настільки антинародна, як у нас звикли говорити, а дуже якраз народна. Народжені не в елітних династіях, а кров від крові і плоть від плоті нашої нації», - зазначає Олесь Доній.

За його словами, питання тут не стільки в одіозності політиків, скільки у недостатньому впливі на Україну свого часу реформації. Як пояснює ідеолог, етика самообмежень пізніше стала нормою для протестантських країн, це вплинуло на католицизм, який через контрреформація був змушений самоочиститися, а православні держави залишилися осторонь від цього процесу, культура марнотратства залишилася.

Аби не бути голослівним він зазначає, що якраз протестантські країни мають сьогодні найвищі показники добробуту, далі вже йдуть католицькі і останні в цьому списку – православні. А відтак, констатує експерт, потрібно виховувати в собі силу опиратися спокусам влади та дотримуватися етики самообмежень.

«Доки суспільство не візьме на озброєння цю тезу, не захоче жити повсякчас за формулою етики самообмежень, доти всі представники, які потраплятимуть на вищі державні посади, матимуть велетенські непояснювані статки, бо саме заради них, цих незаконних статків, багато українців і намагаються потрапити на вищі державні посади», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якименко заявив, що держава не повинна визначати перелік найважливіших медичних послуг.

Також Знай.ua писав про те, що Якименко припустив, яка насправді суть діяльності банку.