Про це він розповів на каналі «My.ua».

За словами експерта, росіяни, можливо, і хотіли би змінити цей механізм, але ситуація і обставини складаються так, що це зробити досить складно. Зокрема, пояснює він, противник використовує певні типи застарілих ракет, а відтак змушений зважати і на особисту безпеку. Саме тому, підкреслює він, вони намагаються запускати більшість ракет старого зразку з акваторії Каспійського, Азовського чи Чорного морів.

«Тому що є таке поняття як відсоток відмови ракети. Навіть та ракета, яка нібито пройшла тестування, яку завантажили на літальний апарат, запустили, яка пішла на ціль і просто впала в море. І такі випадки бувають. За деякими оцінками, до 10% таких випадків є навіть на кожен пуск», - пояснює Сергій Грабський.

А відтак, констатує гість програми, як би сильно росіяни не хотіли змінити тактику таких пусків, це неможливо. До того ж, додає він, вони мають певні носії, які мають обмеження: можливість завантаження на цей носій певної кількості ракет, можливість запуску із цього носія, кількість готових носіїв.

«І це досить обмежує творчу ініціативу, я би сказав, якщо можна із сарказмом використати таке порівняння російських карателів проти України. Вони мають слідувати певним сталим процедурам для того, щоб хоча би забезпечити можливість пусків», - констатує Сергій Грабський.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тизенгаузен пояснив, чи здатна армія лукашенка змінити результат війни.

Також Знай.ua писав про те, що Вишинський розповів, на яких цінностях побудований весь західний світ.