Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

Як пояснює гість програми, зараз наші об'єкти маневрової генерації знаходяться на відкритій долоні для російських ракет, тому сенсу їх відновлювати немає, натомість треба будувати розподілену генерацію. У такому разі, констатує він, у нас буде велика кількість об'єктів розкидана по всій території України, їх і вирахувати складно, і розбити, і це виправить ситуацію.

«Як взагалі відбувається генерація електроенергії, як це пов'язано з нашим споживанням? Щоранку ми прокидаємося і починаємо вмикати електроприлади, споживання електроенергії різко збільшується. Атомні блоки не можуть швидко подати електроенергію, тобто ми не можемо швидко запустити атомний блок, щоб збільшити генерацію електроенергії в мережу. Це фізично неможливе. Ну, можна, але потім це закінчується Чорнобилем», – розповідає Олег Попенко.

Для цього, пояснює експерт, існує маневрова генерація, щоб швидко запустити подачу електроенергії в мережу. Як він зазначає, вона використовується загалом з 7 ранку до 11 дня і з 17 о 23, коли ми приходимо з роботи та вмикаємо всі прилади.

«Без неї ми просто фізично не можемо, тому що ми не маємо нічого іншого, щоб замістити подачу електроенергії в мережу для наших потреб. Нема нічого. Атомна не може бути, сонце то є, то нема, вітер то є, то нема. У нас залишається або вода – гідро, або тепло – теплова, все», - підсумовує Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Власників банківських карток "візьмуть на олівець" – будуть відстежувати усі транзакції Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити 10 800 грн для кожного члена сім'ї: хто отримає відчутну підтримку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гнатюк повідомила, які дні липня найбільш небезпечні щодо ракетного обстрілу.

Також Знай.ua писав, що Когут розповів, чи вистачає українському парламенту кваліфікації.