Політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми «Розвилка» розповів, що потрібно для виходу на цивілізаційний шлях розвитку і пояснив, за яких умов радикальні угруповання в Україні будуть витіснятися. Крім цього, політолог розповів, як зберегти суверенну культуру в часи глобалізації.

«Вважаю, що, якщо вийде нова ідеологія, не буде місця ніякому типу радикалізму – ні правому, ні лівому. Але для цього ця ідеологія повинна домінувати в громадянському суспільстві», - впевнений Бізяєв.

За його словами, тільки після цього ми зможемо говорити про те, що ми більш-менш стали на цивілізаційний шлях розвитку. При цьому, зазначає Бізяєв, радикальні угруповання, які присутні в усьому світі, залишаться, але вони будуть капсульовані у своїй дуже низькій ідеологічній і політичній ніші.

Крім цього, політолог висловився з приводу виживання української культури в епоху глобалізації і зміни ідеологій.

«Для виживання всіх суверенних культур в епоху глобалізації єдиний вихід – це все-таки вводити певні бар'єри на шляху деяких глобальних програм», - заявив Бізяєв.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За приклад він взяв Америку, де зараз повинен бути затверджений новий білль, мета якого – зробити нову культурну людину в США. При цьому політолог не впевнений, наскільки це відповідає поняттю культури в консервативному сприйнятті колишніх республік СРСР.

«Судячи з того, як це відбувається в Польщі, Угорщині, які зараз практично є на передовій в зіткненні цих двох концепцій, я вважаю, що все-таки треба приймати на законодавчому рівні певні законопроекти, можливо певні статті Конституції, щоб ми чітко розуміли, що наш культурний простір не менш важливий, ніж будь-які інші типи простору – інформаційний, територіальний і так далі», - вважає Бізяєв.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що дефолт може підвищити вартість обслуговування державного боргу США.

Також раніше для Знай.ua Абдрахманов пояснив, які можливості відкриваються перед Україною в новому суперциклі.