У російських спецслужб ще з радянських часів діє принцип: запоров - виправляй! Тобто сліди злочинів підчищають виконавці з мовчазної згоди вищого керівництва країни. Про це у «On target з капітаном Гарі Табах» розповів колишній радник президента Росії Андрій Ілларіонов. Зокрема, він прокоментував вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова 25 лютого 2015 року.

«Дивимося, хто проявив найбільшу активність по затиранню слідів і перенаправлення суспільної уваги в бажаному напрямку? Група ФСБ вирушила в Чечню, захоплювала Беслана Шаламова, який підірвав себе - це як би головний кандидат на роль вбивці Нємцова, дуже зручний для здійснення чеченсько-української версії. Ну, оскільки Шаламова вбили, то нічого не залишалося робити, ніж просто взяти його друга Заура Дадаєва, і виставити його в якості так званого вбивці. Але оскільки першим доповів про всі ці операції Путіну публічно керівник ФСБ Бортніков, у нас є серйозні підстави вважати, що ініціатором, виконавцем і затирачем цих огріхів була саме ця організація», - робить висновок ексрадник Путіна.

Те, що відбувалося, мало отримати, як мінімум, згоду самого президента РФ Володимира Путіна, зазначає він і робить істотну примітку:

«Тому що Борис Нємцов все-таки відноситься до так званої номенклатури першої особи. Його життя і доля залежить від того, дає перша особа згоду або не дає. Що стосується малазійського літака, який був збитий над Донбасом, ми застосовуємо те ж саме правило», - констатує Ілларіонов.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Росс передбачив несподіваний подарунок долі для України.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Шишкіна, Гонгадзе для суспільства був більш значущою фігурою як журналіст.