Про це він розповів у своєму блозі.

Як зауважує експерт, українці часто скаржаться на владу, але, хоч це й справедлива критика, але варто пам’ятати, що є ще й своя зона відповідальності. У 1991 році, зазначає він, ми зробили свій вибір на користь представницької демократії, але й зараз більшість показників кажуть, що ми відстаємо від інших європейських країн у цьому плані. Сьогодні же, констатує ідеолог, ми даємо відсіч намаганням москви встановити в Києві свою владу, але ніхто не нав’язує нам влади і з країн Заходу, кожного разу ми робимо вибір самостійно.

«У 1991 році, коли лише кілька українських організацій мали право висувати кандидатів у президенти, я очолював Українську студентську спілку. Мій підпис був одним із трьох підписувань В’ячеслава Чорновола. Нація же зробила інший вибір. Це відповідальність нації. А ще частина нації голосувала за негідника Януковича, якого ми, на щастя, скинули. У нації проблеми з умінням обирати владу. Отже, слід вчитися», - пояснює Олесь Доній.

За його словами, ця проблема певною мірою виникла через відсутність тяглості демократії в Україні, адже довгий час спершу ми були в авторитарній монархії, а потім – у псевдосоціалістичній державі.

«Та годі лише скаржитися на тих чи інших представників влади. У нас не може бути російських батюшек, царів, які за всіх все мають вирішувати, бо ми вільні люди. Вільні люди мають бути відповідальними, зокрема, і за свій вибір», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чи можуть бути в українському пантеоні представники інших етносів.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, на кого орієнтується путін.